Німеччина та Польща домовилися, де будуть розміщені системи Patriot

Між міністрами оборони Польщі та Німеччини йшли обговорення щодо передачі Україні зенітно-ракетних комплексів Patriot. Пресслужба керівництва ФРН офіційно повідомила, де вони будуть розміщені, повідомляється в Telegram-каналі Україна Online.

ЗРК Patriot. Фото: скріншот YouTube-відео
ЗРК Patriot. Фото: скріншот YouTube-відео

Німеччина відповіла відмовою щодо пропозиції Польщі передати ці ППО Україні. Однак, натомість сторони вирішили, що вони будуть розміщені на території Польщі.

Гарна новина у тому, що це буде на кордоні з Західною Україною, що посилить безпеку для її мешканців.

При цьому, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак написав, що розчарований рішенням Німеччини не передавати це озброєння Україні.

Варто зазначити, що на тлі останніх подій, коли під час нещодавньої масованої ракетної атаки, що виконала країна-агресор, ракета впала на території Польщі, це рішення досить раціональне.

Це убезпечить громадян Польщі та українців. що проживають біля кордону з цією державою від подібних прикрих випадків, адже росія не збирається зупинятися з обстрілами.

Тоді при оголошенні повітряної тривоги одна з ракет впала на території Польщі на ферму, вбивши двох людей.

Розслідування показало, що це була ракета від української ППО. Тобто при спробі збити ворожу ціль ракета потрапила до сусідньої держави.

Це основна версія і в Польщі заявили, що якби рф не нападала на Україну, й наша держава не була змушена захищатися, такої б трагедії не сталося.

Тому, вина цілком у цій ситуації лежить на країні-агресорці.

До слова, під час останньої ракетної ворожої атаки ще одна ракета впала на території Молдови. Секретар РНБО України Олексій Данилов запевнив, що то була російська ракета, а не українська.

Також він додав, що не буде коментувати ситуацію, що трапилася у Польщі, але щодо Молдови, тоді то була точно російська ракета.

РСЗО Patriot. Фото: скрін Telegram

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Німечинні поліція попередила держпереворот.

Також ми писали, що у Польщі оцінили вірогідність вступу в війну проти рф.

Нагадуємо, що в ніч на 7 грудня рф ще й завдала ударів по частині України своїми дронами-камікадзе.