Віталій Кличко розповів, що може статися у випадку повного блекауту столиці

Російські окупанти продовжують енергетичний терор, обстрілюючи критичну інфраструктуру. Через це в Україні вже понад 50 відсотків енергосистеми пошкоджено. Мер столиці Віталій Кличко в інтерв'ю виданню Reuters.

Темная улица. Фото: Telegram
Темная улица. Фото: Telegram

За словами мера столиці, Київ може залишитися без світла, опалення та водопостачання. Віталій Кличко додав, що в такому випадку неможливо буде жити в місті. Це пов'язано з тим, що температура взимку буде настільки низька, що неможливо буде жити в будинках.

Наразі, підкреслив міський голова, нема потреби для евакуації з Києва. Проте ситуація дуже критична. За словами мера Києва, в столиці не вистачить укриттів, щоб прийняти там всіх жителів у випадку повного тривалого блекауту. Причому йдеться про 3,6 мільйона громадян.

На цей час в українській столиці розташовані 500 вузлів автономного теплопостачання. Однак для міста з такою кількістю жителів це критично мало. Тому, заявив Віталій Кличко, киянам треба готуватися до того, що доведеться евакуюватися.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в кремлі готують план втечі для диктатора путіна, нова інформація від інсайдерів.

Також повідомлялося, що скоро ЗСУ зможуть "дістати" практично до будь-якої точки на території рф, що відомо.

Крім того, українцям пояснили, як можна отримати безкоштовний набір дров на зиму, важлива інформація для громадян.