В Україні подорожчало м'ясо — експерти назвали цифри

Під час повномасштабної війни в Україні значно подорожчало чимало товарів та послуг. На цей раз експерти розповіли про те, як змінилася вартість м'яса. Перед святами платити за ці продукти українці будуть вже дорожче, аніж місяць тому.

Супермаркет. Фото: YouTube, скрин
Супермаркет. Фото: YouTube, скрин

Свинина. У листопаді грудину можна було придбати за 166,08 гривень за кілограм. Тепер вартість зросла до 166,21 гривні. Підчеревок тепер коштуватиме в середньому 166,30 гривень за кілограм, а місяць тому ціна складала 163,41 гривню за кілограм. Шашличне м'ясо лишилося на тому ж рівні: в середньому 183 гривні за кілограм.

Яловичина. В листопаді кілограм гуляшу можна було придбати за 218 гривень. Зараз кілограм коштує приблизно за 236 гривень. Ребра тепер обійдуться в 147 гривень, а місяць тому ціна складала в середньому 133 гривні за кілограм.

Курятина. Гомілки в листопаді можна було придбати в середньому за 74,33 гривні за кілограм. Тепер ціна складає 74,95 гривень в середньому. Філе раніше коштувало 134 гривні за кілограм: зараз середня ціна складає 136 гривні. Стегна трошки стали дешевші: раніше ціна була приблизно 100 гривень за кілограм, а тепер 99 гривень.

Сало. В листопаді кілограм сала коштував в середньому 258,32 гривні за кілограм. Тепер продукт буде коштувати приблизно 261,43 гривні за кілограм. Домашнє сало навпаки стало дешевше: минулого місяця кілограм коштував приблизно 191 гривню, а тепер 189 гривень.

Слід також зазначити, що чимало продуктів буде зараз дорожчати через новорічні свята: це пов'язано з тим, що зростає попит. Водночас багато товарів (наприклад, м'ясо або яйця) можуть дорожчати ще й через те, що раніше виробництво здебільшого було розміщено на територіях, які зараз тимчасово окуповані.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Генеральному штабі ЗСУ показали свіжу статистику втрат російських окупантів, втрати ворога зростають.

Також повідомлялося, що експерти пояснили, як отримати державну допомогу громадянам зі статусом Вимушено переміщених осіб, рекомендації від уряду.

Крім того, стало відомо, кому з водіїв доведеться заново складати іспит на права, подробиці.