В Укренерго повідомили, що з відновленням електроенергії по країні

У понеділок, 5 грудня рф вже в восьме завдала масованих ударів по енергетичній системі України. Ситуація з подачею електроенергії у деяких регіонах різко погіршилася, як і по всій країні загалом. В Telegram-каналі Укренерго повідомило про нинішній стан справ.

Отключение света. Фото: скриншот YouTube-видео
Отключение света. Фото: скриншот YouTube-видео

Станом на 11:00 7 грудня відбувається поетапне відновлення енергосистеми після чергової ракетної атаки.

На атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників.

На сході України зберігається складна ситуація у зв'язку з тим, що ввечері 6 грудня ворог обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури. Ще й на додаток, температура у цьому регіоні знизилася до -17.

Тому зараз продовжуються цілодобові аварійно-ремонтні роботи. Продовжується ліквідація наслідків атаки у Київській та Одеській областях. Там налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами.

У цілому, в енергетичній системі зберігається значний дефіцит електроенергії, тому всім обленерго доведено ліміти споживання.

В Укренерго повідомили, що вже є регіони, де ці ліміти було перевищено. Тому там вже введені аварійні відключення електроенергії.

Українцям радять стежили за повідомленнями їх обленерго щодо можливих змін у графіку. Аварійні відключення є вимушеним кроком, енергетики таким чином намагаються зберегти баланс в енергосистемі.

Але в компанії й дали надію, що в залежності від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись.

Тому варто пам'ятати, що потрібно економити електроенергію. Не вмикайте одразу декілька приладів одночасно. Також варто у міру можливостей перенести використання таких побутових приладів як пральна чи посудомийна машинки на нічний час.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що міністр оборони України Олексій Рєзніков повідомив, скільки та яких ракет залишилося ще у рф.

Також ми писали, що в Нацполіції попередили водіїв про негоду.

Нагадуємо, що рф запускала напередодні по українським містам "шахеди", де пролунали вибухи.