Скільки триватимуть відключення світла в Україні?

Після нещодавніх обстрілів російських терористів в Україні знову виникла проблема з електроенергією. Тепер в багатьох областях екстрені або планові відключення. Експерти розповіли, скільки можуть тривати такі перебої, передає американське видання Newsweek.

Энергетики. Фото: Telegram
Энергетики. Фото: Telegram

Зараз в Україні через обстріли пошкоджено понад 50 відсотків енергетичної інфраструктури. Гуманітарна організація "Корпус милосердя" вважає, що ся національна мережа країни може бути зруйнована протягом кількох тижнів, якщо атаки продовжаться". Водночас температура повітря взимку часто від 3 до 20 градусів морозу. Це значить, що деякі міста, вважають спеціалісти, можуть стати непридатними для життя протягом наступних чотирьох місяців.

Особливо експерти акцентують увагу на критичній інфраструктурі, яка може бути в зоні ризику, якщо терористи знову завдадуть удари по енергетичних об'єктах.

"Усе взаємопов'язано. Лікарні, які повинні працювати, охолоджувати вакцини, зберігати ліки. Зберігання їжі, ланцюги поставок - все це залежить від надійного джерела живлення", - цитує видання директора організації", – зазначили спеціалісти.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, коментуючи ситуацію, також розповів про цікаву деталь. Він зазначив, що не сумнівається в тому, що російські терористи перед обстрілами консультуються з енергетиками. Судячи з усього, щоб завдати якомога більше клопоту Україні.

Враховуючи ситуацію, українцям треба підготуватися до можливих відключень електроенергії. Вдома обов'язково треба мати свічки, ліхтарики, теплий одяг та їжу, яка може зберігатися тривалий час.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Генеральному штабі ЗСУ показали свіжу статистику втрат російських окупантів, втрати ворога зростають.

Також повідомлялося, що експерти пояснили, як отримати державну допомогу громадянам зі статусом Вимушено переміщених осіб, рекомендації від уряду.

Крім того, стало відомо, кому з водіїв доведеться заново складати іспит на права, подробиці.