В уряді розповіли, як будуть виплачуватися соцвиплати українцям

Під час повномасштабної війни українці зі статусом ВПО отримують державну допомогу. Йдеться про щомісячні виплати а розмірі 2 тисяч гривень на дорослу людину, а також 3 тисячі гривень на дитину або особу з інвалідністю. Тепер уряд змінює правила нарахування такої допомоги.

Пенсионеры. Фото: YouTube, скрин
Пенсионеры. Фото: YouTube, скрин

Про це повідомили в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій. Зазначається, що тепер саме це міністерство буде формувати наказ з переліком регіонів для таких виплат. Список буде розроблений, враховуючи дані від обласних військових адміністрацій.

У міністерстві зазначили, що оновлений список буде передбачати дві градації ведення бойових дій на тій чи іншій території: активна або можливі. Також у документі тепер вказуватимуть дату початку та завершення бойових дій на території.

"Новий перелік буде маштабуватись до рівня окремих населених пунктів, а не громад, як це є зараз. Такий принцип формування переліку дозволить більш ефективно вирішувати питання відновлення доступу до реєстрів", — підкреслили в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Слід нагадати, що наразі діє цей список. Жителі цих регіонів можуть отримувати виплати для ВПО. Якщо ви ще не оформили цю допомогу, то треба звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Укренерго пояснили, скільки триватимуть аварійні відключення світла після ворожої атаки 5 грудня.

Також повідомлялося, що українцям перерахували пенсії, кому та які надбавки надійдуть вже з грудня.

Крім того, українцям пояснили, скільки треба проходити військову службу при мобілізації і чи зберігається зарплата на місці роботи.