Стало відомо, чим ЗСУ можуть "дістати" до російської столиці

Те, що західні партнери не передають українським військовим далекобійне озброєння, є суто політичним рішенням. Таку думку висловив голова українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан, передає інформаційний портал "Апостроф".

Украинские военные. Фото: Генштаб ВСУ
Украинские военные. Фото: Генштаб ВСУ

Військових причин, щоб не передавати українським військовим такої зброї, немає. Експерт додав, що зараз триває дипломатична робота над тим, щоб змінити позицію західних партнерів. Йдеться зокрема про танки та авіацію для Збройних Сил України.

Водночас українська сторона не визнає і не буде визнавати будь-яких атак на летовища на території рф. Кілька місяців тому були заяви керівництва Укроборонпрому про проведення випробувань дронів-камікадзе, які здатні переносити вибухівку вагою до 75 кілограмів. Якщо західна зброя має певні обмеження, то Україна паралельно розробляє власну військову техніку.

"Росіяни розписалися у своєму безсиллі, бо такі об'єкти як летовища стратегічних бомбардувальників мають знаходиться під найкращим захистом. Ні С-300, на с-400, ні "Буки" з "Торами" не врятували бомбардувальники на летовищі – тобто ППО не спрацювало, бо вони зараз переобладнують ті ж ракети комплексу С-300 на клас "земля-земля" і обстрілюють наші прифронтові території. Тепер вони розуміють, що навіть москва перебуває в зоні ураження", – підкреслив Сергій Кузан.

Украинские военные. Фото: Генштаб ВСУ
Украинские военные. Фото: Генштаб ВСУ

Крім того, німецький OSINT-аналітик "Tender" показав зону покриття українського БПЛА з радіусом 1000 кілометрів. Тут можна побачити, що в цій "зоні" навіть москва. Тож російські окупанти ніде вже не зможуть сховати свої бомбардувальники та військові склади.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Генеральному штабі ЗСУ показали свіжу статистику втрат російських окупантів, втрати ворога зростають.

Також повідомлялося, що експерти пояснили, як отримати державну допомогу громадянам зі статусом Вимушено переміщених осіб, рекомендації від уряду.

Крім того, стало відомо, кому з водіїв доведеться заново складати іспит на права, подробиці.