Голова ГУР Буданов розповів, чи буде наступ окупантів з боку Білорусі

Нерідко останнім часом відбуваються провокації на кордоні з Білорусю. Проте в Генеральному штабі ЗСУ нещодавно казали про те, що поки що жодних наземних загроз з того боку немає. Тепер ситуацію прокоментував голова ГУР Кирило Буданов.

Российские оккупанты. Фото: YouTube, скрин
Российские оккупанты. Фото: YouTube, скрин

За словами Кирила Буданова, атаки з боку Білорусі зараз не буде. Російські окупанти поки не хочуть цього робити. Те, що відбувається в нашому інформаційному просторі (постійні роздуми, чи буде цей наступ), за словами голови ГУР, є лише інформаційною операцією ворога.

"Головна мета цієї операції посіяти паніку серед суспільства та відтягнути наші сили та засоби від реальних бойових дій на передовий там, де йдуть справді бойові дії. Йде наш наступ. Це єдина мета, чого намагаються досягти", – зазначив Кирило Буданов.

На території білорусі російські військові дійсно накопичили чимало зброї та техніки. Проте, підкреслив голова української служби розвідки, це зовсім не та зброя та не в тій кількості, щоб з цим можна було йти у наступ. Це каже про те, що наразі це лише провокації з боку окупантів.

Раніше експерти пояснювали, що метою цих провокацій росіян є те, щоб наші захисники не могли з тих регіонів перейти на важливі напрямки. Тобто, по суті, це для того, щоб не дати ЗСУ посилити позиції. Однак, як бачимо, росіянам на фронті не дуже це й допомагає: вони продовжують отримувати втрати.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Генеральному штабі ЗСУ показали свіжу статистику втрат російських окупантів, втрати ворога зростають.

Також повідомлялося, що українцям перерахували пенсії, кому та які надбавки надійдуть вже з грудня.

Крім того, українцям пояснили, скільки треба проходити військову службу при мобілізації і чи зберігається зарплата на місці роботи.