Уже з наступного кварталу за результатами діяльності територіальних підрозділів Держекоінспекції буде складатися рейтинг їх ефективності. Оцінка проводитиметься за низкою критеріїв, як то суми розрахованих та стягнутих збитків, кількість проведених перевірок, судових проваджень тощо.

«У рейтингу буде враховуватись наповненість штату підрозділів. Кадрова складова дуже важлива для ефективності ДЕІ, адже від цього залежить оперативність реагування на звернення громадян та проведення повного обсягу перевірок. Тож «незакриті» вакансії прямо впливатимуть на показники в рейтингу», - зауважив Андрій Мальований.

За словами посадовця, у обласних та міжрегіональних інспекціях з найнижчими показниками буде проводитись внутрішній аудит для визначення причин їх низької ефективності. За його результатами прийматимуться відповідні адміністративні рішення.

«Введення такої рейтингової системи буде спрямоване не лише на стимулювання роботи підрозділів ДЕІ, а і на визначення проблем в їх функціонуванні. Це можуть бути систематичні недопуски на перевірки, низька ефективність роботи з правоохоронними органами, брак необхідного обладнання та кваліфікованих кадрів тощо. Після виявлення таких «больових точок» зможемо приймати рішення для посилення таких інспекцій», - зазначив Андрій Мальований.